Kundresan på Castellum

Kundresan på Castellum

Castellum har fler än 5 700 kunder. Alla med sina unika behov och önskemål på lokaler. Vi ser kundresan som cirkulär – den pågår och utvecklas ständigt. Från vår sida handlar det om att få våra kunder att fortsätta vilja välja Castellum – oavsett om de sitter kvar i samma lokaler över tid eller om behovet av yta förändras.

I varje stad där vi är verksamma har vi kundnära lokala team som består av uthyrare, kommersiella förvaltare, tekniska förvaltare och fastighetsansvariga. De följer våra hyresgäster i deras vardag och tillsammans för de en dialog kring allt från den dagliga förvaltningen till önskemål om ombyggnation.

Dessutom har vi på Castellum våra egna experter när det exempelvis gäller brandskydd, energieffektivisering, hållbarhet och digitalisering. Vi levererar service, så att våra kunder kan fokusera på sin affär.


INFÖR

People talking (Photo)

När ett behov av ny lokal uppstår kartlägger våra uthyrare kundens specifika behov. Det kan vara en befintlig kund som växt ur sina lokaler eller en ny kund som ska etablera sig i någon av våra städer eller söker något nytt. I vårt utbud finns kontor, logistik och lagerlokaler i alla dess storlekar och lägen. Vi matchar mot utbud och presenterar lediga objekt. Rör det sig om en befintlig lokal ser vi om lokalerna behöver anpassas. Är det däremot nyproduktion så jobbar vi nära kunden redan i ett tidigt skede fram till dess att det är dags att flytta in. Om det handlar om coworking guidar United Spaces säljare till rätt typ av abonnemang, där flexibilitet och tillgång till serviceutbud är viktiga faktorer. Det går utmärkt att även kombinera ett coworkingavtal med ett vanligt hyresavtal.

TILLÄGGSTJÄNSTER

Sunset on roof terrace (Photo)

Till en del av våra fastigheter kan vi även erbjuda vårt tjänsteutbud. Tjänsterna ser lite olika ut, med fler möjligheter för hyresgäster som hyr nyproduktion. Det kan röra sig om rådgivningstjänster som ser till att kontoret optimeras ytmässigt efter hyresgästen specifika behov. Det handlar även om servicetjänster som förenklar både hyresgästens vardag och för alla som varje dag går till jobbet i våra lokaler. Allt från smarta skåp dit du kan få din e-handelsleverans till laddstolpar i källaren för elbilar. Vi erbjuder även spännande lösningar som utomhuskontor och andra tjänster som bidrar till välbefinnande och en mer aktiv livsstil, något som har väckt ett allt större intresse bland våra kunder.

BESLUT

Man with watch writing (Photo)

När våra kunder beslutat sig för att välja oss tecknar vi avtal. Dessa ser olika ut beroende på fastighetsslag och kan skilja sig avseende avtalslängd och åtagande från hyresgästens sida. Hyresavtalen på United Spaces erbjuds i abonnemangsformat och skiljer sig från vanliga hyresavtal, både när det gäller avtalsstruktur, flexibilitet och kontraktslängd. Hyresavtalstiderna varierar beroende på förutsättningarna. Ett avtal i en befintlig fastighet löper oftast på 3–5 år medan avtal i nyproduktion är längre. Coworkingavtal via United Spaces har kortare avtalslängd.

ATT VARA HYRESGÄST HOS CASTELLUM

Hand with peace sign (Photo)

Att vara hyresgäst hos oss ska vara enkelt. Vi tillhandahåller lokaler och vill ge dig den service du behöver för att kunna nå dina affärsmål. Vi har en lyhörd förvaltning och för oss är det personliga mötet viktigt. Därför prioriterar våra kundteam att finnas nära kunderna och det är även därför som vi har valt att ha våra egna fastighetsansvariga. Vi har även övergripande Key Account Managers för våra största kunder som är hyresgäster hos oss i flera städer och även expertis när det gäller kundsegmentet samhällsfastigheter. Vi arbetar ständigt med att utveckla kundresan genom att mäta, utvärdera och följa upp för att kunna bli ännu bättre. Till vår hjälp har vi vårt centrala affärssystem, kundundersökningar och en löpande kunddialog.

HYRESGÄSTERNAS MEDARBETARE

Grey room (Photo)

Våra kunder har i sin tur sammanlagt 250 000 medarbetare som varje dag går till jobbet i våra lokaler. Vi ser detta som unika möjligheter att tillsammans driva utvecklingen av lokaler oavsett om det rör sig om kontor mitt i city eller strategiskt placerad logistikyta vid någon av landets större vägar. Till våra hyresgästers medarbetare erbjuder vi en rad olika tjänster som förenklar i vardagen. Castellum har på senare år fokuserat på hälsofrämjande aktiviteter som syftar till en mer aktiv livstil på jobbet. Exempel på detta är utomhuskontorskonceptet WorkOut liksom WELL-certifiering av en del av vår nyproduktion. Well-standarden utgår från sju koncept som påverkar hälsan: luft, vatten, ljus, komfort, kost, motion och välbefinnande.

NYA BEHOV

Hands with phone (Photo)

Kundresan är cirkulär och så fort ett nytt eller förändrat behov uppstår kan vi fortsätta den tillsammans. Vår storlek och vårt omfattande fastighetsbestånd innebär att kunden fortsatt kan vara hyresgäst oavsett om verksamheten växer eller blir mindre, flyttas till en annan stad eller expanderar med en nyetablering. För våra större kunder finns möjligheter att skräddarsy lösningar som är anpassade efter deras specifika behov. Exempel på ett sådant projekt är det nu färdigställda regionkontoret med tillhörande butik för Ahlsell i Mölndal. Med United Spaces kan vi även erbjuda våra kunder flexibla övergångslösningar för den som av en eller annan anledning med kort varsel behöver tillgång till kontorsyta.