Kundcase: Örebro kommun

Henrik Bengtsson (Photo)

Henrik Bengtsson,
projektägare och förvaltningschef, Örebro kommun

Flexibla ytor och miljöfokus avgjorde valet av lokal

I maj 2019 flyttade fyra av Örebro kommuns förvaltningar och totalt 330 personer in i helt nya kontorslokaler i miljöklassade Citypassagen i Örebro.

– Vi jobbar alla med ett gemensamt fokus på samhällsbyggnadsprocessen och våra medarbetare behöver lokaler som är anpassade för samarbete och öppenhet. I våra tidigare lokaler hade vi inte lika goda möjligheter till effektiv samverkan säger Henrik Bengtsson, projektägare och förvaltningschef, Örebro kommun.

Citypassagen building (Photo) Citypassagen building – Telescope (Photo)

I nära samarbete med Castellum har Örebro kommun utvecklat ett modernt, aktivitetsbaserat kontor i Citypassagen med olika zoner där medarbetarna själva får välja var de ska arbeta utefter vad som passar bäst för dagen. I centralt läge nära knutpunkter för kollektivtrafik arbetar de fyra förvaltningarna Miljökontoret, Tekniska förvaltningen, Stadsbyggnadskontoret och Kultur- och fritidsförvaltningen fördelat på tre våningsplan.

– På vårt entréplan möts man av en välkomnande reception och mötesrum i olika storlekar för att ta emot externa gäster. De båda övre planen är interna arbetsytor med en stor variation av arbetsplatser.

Citypassagen building – Women on the phone (Photo) Citypassagen building – Wooden wall (Photo)

Utformningen av lokalerna har gjort det möjligt att samarbeta mer effektivt över de organisatoriska gränserna och ger en bättre arbetsmiljö.

– Faktum är att vi har nästan en tredjedel mindre total lokalyta jämfört med tidigare. Samtidigt har vi fått en luftig och inbjudande arbetsmiljö som underlättar samarbete, uppmuntrar till ett flexibelt och rörligt arbetssätt och har bättre tillgång till mötesrum än tidigare, säger Henrik Bengtsson.

Citypassagen building – Hallway (Photo) Citypassagen building – Room with yellow stool (Photo)

Citypassagen är byggd med stort fokus på miljö- och hållbarhet. Solpaneler försörjer huset med energi och regnvattnet samlas upp och återanvänds vid spolning av toaletter. I källaren finns cykelgarage med både toalett och dusch, som en service till de som jobbar i huset.

– Hållbarhetstänket i Citypassagen är väldigt uppskattat och det är något vi stolt berättar om. Det i kombination med våra moderna lokaler och det centrala läget hoppas vi också gör oss till en attraktiv arbetsgivare, säger Henrik Bengtsson.