Kundcase: Jollyroom

Storage hall (Photo)

E-handels­företaget Jollyroom växer med Castellum

I Hisingen Logistikpark i Göteborg utvecklar Jollyroom i samarbete med Castellum Nordens största automatiserade e-handelslager på närmare 55 000 kvm.

– Castellum har hjälpt oss att centralisera vårt lager och vår logistik i ett av Göteborgs bästa lägen bara några minuter från Göteborgs hamn, säger Cecilia Olsson, logistikchef på Jollyroom.

Jollyroom är e-handlaren som på några år gått från 80 miljoner till 1 miljard i omsättning. Med 80 000 artiklar i sortimentet och uppemot 10 000 order per dag är hemligheten bakom framgångarna logistiken och effektiva varuflöden från fabrik till kund.

När den massiva tillväxttakten till slut krävde en mer långsiktig logistiklösning fick Jollyroom möjlighet att utveckla ett centraliserat och automatiserat e-handelslager i rätt läge tillsammans med Castellum.

– Castellum erbjöd den bästa lösningen med flera olika stora lagerytor på gångavstånd i Hisingen Logistikpark. Läget är lättillgängligt för transporter och ligger strategiskt mellan Oslo och Köpenhamn. Och platsen är perfekt för oss med tanke på att vi får 70 procent av vårt gods från Göteborgs hamn, säger Cecilia Olsson.

Enligt henne har möjligheten att kunna samla verksamheten i Göteborg också varit viktig ur personalsynpunkt.

– Vi ville inte riskera att tappa viktig kompetens genom att behöva flytta verksamheten någon annanstans. Vår personal är det viktigaste vi har, säger hon och fortsätter:

– Här har vi dessutom expansionsmöjligheter. När det behövs kommer vi nu snabbt kunna skala upp lagret, vilket gör vår vardag mycket enklare.